Un bărbat care conducea o mașină pe Calea Florești și s-a izbit de parapeți, a fost oprit să își reia cursa de alți doi șoferi.

Cei doi au oprit apoi și un echipaj SMURD, care se întorcea de la un caz medical. Medicii au fost informați că bărbatul oprit conducea haotic și lovise și parapeții de pe marginea drumului.

Echipajul SMURD a coborât pentru a se asigura că bărbatul nu este în pericol, însă acesta era recalcitrant și emana halenă alcoolică.

„Colegii au reușit să-l convingă să coboare și să-l consulte, timp în care au solicitat sprijinul polițiștilor”, au precizat reprezentanții ISU Cluj.

Bărbatul a refuzat transportul la spital, dar a fost testat cu aparatul etilotest în momentul sosirii polițiștilor la fața locului și a rămas în atenția acestora.

Polițiștii alertați de echipajul SMURD s-au deplasat la fața locului, unde l-au testat pe bărbatul de 49 de ani, care este din Cluj-Napoca, cu aparatul etilotest.

În urma testării a rezultat o concentrație de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

Șoferul s-a ales și cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

coral