În data de 10 noiembrie, în jurul orei 14.00, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un tânăr de 24 de ani, din comuna Jucu, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 161 din localitatea Bonţida, având dreptul de a conduce suspendat. 

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul era proprietatea unui bărbat de 39 de ani, din comuna Jucu, care i-ar fi încredințat autoturismul tânărului spre a-l conduce, cunoscând faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, respectiv încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

coral