La data de 31 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 48 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe .

Cel în cauză a fost depistat în jurul orei 14.00, în timp ce conducea un autovehicul pe DJ 108C, pe raza localităţii Aghireşu-Fabrici, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest, a relevant o concentraţie de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 03.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Huedin au depistat un conducător auto în vârstă de 46 de ani, din comuna Negreni, în timp ce se deplasa pe DNIE60, pe raza localității Șaula, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de peste 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei, fiind efectuate cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

În jurul orei 00.40, poliţiştii au depistat un conducător auto de 53 de ani, din comuna Mărgău, în timp ce se deplasa pe DN1R, pe raza comunei Călăţele, aflându-se sub influenţa alcoolului.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, s-a relevat o concentraţie de peste 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu OUG 195/2002 R, iar ca măsura complementară, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

La aceeaşi dată, în jurul orei 03.00, poliţiştii au depistat un conducător auto de 28 de ani, din comuna Căpuşu-Mare, în timp ce se deplasa pe DN1E60, în localitatea Izvorul Crişului, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, tânărului i-a reieşit o concentraţie de peste 0,10 mg alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002 R, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. coral