Cei care accesează site-ul OLX au avut parte de o “ofertă” care, cu siguranță, i-a lăsat cu gura căscată. O copilă de doar doi ani și jumătate din Satu Mare a fost “scoasă” la vânzare. Poliția a intervenit imediat.

“Vând fată de 2 ani jumătate valabil în Satu Mare. Trimit și prin Fan Courier. Motivul vânzări: nu pot avea grijă de ea!”, era textul scris sub o fotografie cu o copilă care ținea în brațe o jucărie de pluș.

Prețul propus era de 2.459 de lei, cel mai probabil negociabil.

Poliția s-a autosesizat. “Oamenii nici nu știau despre ce e vorba. Nu este vorba o familie dezorganizată!”
Cazul a atras, așa cum era de așteptat, atenția reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, iar oamenii legii s-au autosesizat. Părinții copilei le-au spus că sunt analfabeți și că nu ei au redactat mesajul aflat pe OLX. Aceștia au spus că autorii ar fi fost, cel mai probabil, mai mulții copii care locuiesc în zonă cu ei.

“Colegii au făcut verificări la familia indicată în respectivul anunț. Oamenii nici nu știau despre ce e vorba. Nu este vorba o familie dezorganizată, care să nu aibă grijă de copii. A fost, efectiv, o glumă a unor copii mai mari, care au cunoștințe informatice și care au fost lăsați nesupravegheați în posesia unui telefon mobil inteligent”, a spus Alina Candrea, purtător de cuvânt IPJ Satu Mare.

 

coral