• Radisson Blu, hotelul recent deschis în Parcul Central din Cluj-Napoca a scos la vânzare un pachet destinat festivalierilor de la ediția din acest an de Untold.

  • Prevăzut pentru patru nopţi de cazare cu mic dejun, în perioada 4-8 august, pachetul la hotelul de cinci stele din centrul Clujului costă  15.000 de lei (aproximativ 3000 de euro) în camera dublă standard şi 17.000 de lei în camera dublă premium.

În acest preţ intră şi două bilete VIP la festivalul Untold dar şi experienţe culinare, informează Ziarul Financiar. 

Proiectul a fost dezvoltat de Winners Park Invest, companie controlată indirect de Horia Ciorcilă. Dezvoltatorul a cumpărat în toamna anului 2018, de la SIF Moldova, hotelul Sport din Cluj, într-o tranzacţie care s-a ridicat la 5,6 milioane de euro. Hotelul Radisson Blu din Cluj este de fapt fostul hotel de două stele Sport, care a trecut printr-un proces de renvare pentru a fi transformat într-un hotel de cinci stele.

Radisson Blu este hotel tematic în cadrul festivalului, organizatorii se ocupă de pachetele ce includ cazare la unitatea de cinci stele.

Untold va avea loc anul acesta între 4 şi 7 august la Cluj-Napoca pe stadionul Cluj Arena şi va cuprinde opt scene. Preţul unui bilet cu acces general pentru o zi porneşte de la 50 de euro, iar abonamentul pentru patru zile de festival ajunge la 159 de euro.

Citește și: Clujenii s-au săturat de UNTOLD și cer mutarea festivalului la periferie: "Festivalul îngrădește dreptul la oraș al locuitorilor și celor care muncesc aici"

Untold, cel mai mare festival de muzică electronică şi pop din România, dar şi unul dintre cele mai importante festivaluri de acest fel la nivel internaţional, are anul acesta un buget de 18 mil. euro, după cum declara pentru ZF în iunie Eduard Chereji, director de marketing şi comunicare al festivalului de la Cluj-Napoca.

În 2019, cel mai bun an pentru Untold, în comunitatea din Cluj-Napoca au rămas peste 45 mil. euro după festival. Această sumă nu include veniturile din bilete, acestea reprezentând o altă categorie care, la rândul ei, generează taxe şi impozite pentru veniturile locale.

Anul acesta, odată cu creşterea inflaţiei, veniturile generate de festival ar putea ajunge la 50 de milioane de euro, potrivit lui.

coral