Pentru a preveni apariția unor noi cazuri de coronavirus, autoritățile din Bulgaria au luat decizia de a închide granițele țării. Care sunt excepțiile?

Numărul tot mai mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus i-a determinat pe reprezentanții autorităților din Bulgaria să introducă restricții mult mai severe, totul pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate.

Bulgaria își închide granițele până pe 31 ianuarie 2021

Pentru a gestiona pandemia de coronavirus, Bulgaria a decis să își închidă granițele în perioada 1 decembrie 2020-31 ianuarie 2021 pentru toate persoanele care vin din anumite țări ce nu fac parte din Uniunea Europeană. Măsura va intra în vigoare încă din prima zi a lunii decembrie și este valabilă pentru cetățenii din afara Uniunii Europene, potrivit Sofia Globe, citată de digi24.ro.

Asfel, restricțiile îi vizează pe toți cei care intenționează să intre în Bulgaria în următoarea perioadă și vin din țările aflate pe lista interzisă. Autoritățile bulgare au anunțat că excepție fac cetățenii bulgari, cetățenii care vin din țări care sunt membre ale Uniunii Europene, din Marea Britanie sau cetățenii din Spațiul Schengen, dar și persoanele care au rezidență permanentă în Bulgaria sau statele Uniunii Europene.

Bulgaria a întocmit o listă cu țările care nu fac parte din Uniunea Europeană, dar ai căror cetățeni pot intra pe teritoriul țării: Australia, Canada, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda, Israel, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Tunisia, Rwanda, Uruguai, Georgia, Ucraina, Belarus, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Albania, Kosovo, Bosnia-Herzegovina și Muntenegru.  

Pe teritoriul Bulgariei vor mai putea intra și medici, lucrători sociali, oameni de știință, muncitori sezonieri în agricultură sau turism, oficiali de stat, indiferent de cetățenia lor.

În cazul persoanelor care vin din țările aflate pe lista celor interzise, autoritățile din Bulgaria au menționat că pentru a li se permite să intre în țară, acestea trebuie să prezinte un test PCR negativ, făcut cu maximum 72 de ore înainte de a trece granița. Restricțiile de călătorie au fost anunțate de Ministerul Sănătății din Bulgaria. 

coral