Au trecut doar două zile de când localurile au putut să fie deschise în  Cluj-Napoca și la interior la capacitatea de 30%. Clujenii au fost fericiți, iar patronii de localuri s-au bucurat.

Însă minunea a ținut doar câteva zile. Rata de incidență în municipiul Cluj-Napoca a trecut de 3 la mia de locuitori din nou, iar asta înseamnă că ușile localurilor, ale cinematografelor și ale sălilor de spectacol se vor închide din nou.

„În unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Cluj, prevăzute în Anexa nr. 3 la prezenta hotărâre, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 de locuitori, se dispun, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14.02.2021, măsurile menționate în hotărâre”, au transmis reprezentanții Prefecturii Cluj. 

Astfel, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență Cluj, a fost publicată o hotărâre de privind stabilirea unor măsuri de diminuare a impactului tipului de risc. În hotărâre este specificat clar că municipiul Cluj-Napoca a intrat în scenariul roșu, având rata de incidență de 3,59 la mia de locuitori. Asta înseamnă că localurile nu mai pot funcționa la interior, iar cinematografele și sălile de spectacole se închid din nou.

În U.A.T.-urile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1.000 de locuitori se dispun următoarele măsuri:

– activitatea cinematografelor și a sălilor de spectacole este interzisă;
– spectacolele de tipul drive-in sunt interzise;
– activitatea restaurantelor și cafenelelor în interior este interzisă;
– activitatea teraselor este permisă, cu asigurarea distanței de 2 metri și maxim 6 persoane la o masă;
– este interzisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci;
– activitatea sălilor de jocuri de noroc este interzisă;

Totodată, măsurile luate la nivel național rămân în vigoare, precum purtarea măștii de protecție atât în spații închise, cât și în cele deschise, dar și carantina de noapte.

Hotărârea poate fi consultată aici: https://cj.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/37/2021/02/HCJSU-nr-9-din-12.02.2021.pdf

Pe lângă Cluj-Napoca mai sunt 8 localități care intră în scenariul roșu: Baciu, Băișoara, Câțcău, Chinteni, Florești, Gilău, Sânmartin și Valea Ierii. Și în aceste localități se aplică aceleași măsuri, specifice localităților care au depășit incidența de 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

  coral