Rata de incidență în Cluj-Napoca a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Asta înseamnă că în curând vor fi ridicate o parte din restricții. Anunțul a fost făcut de Mircea Abrudean, fostul prefect al județului Cluj, actual Secretar General Adjunct al Guvernului.

„Azi am început o nouă etapă în cariera profesională, o dată cu prima zi în funcția de Secretar General adjunct al Guvernului. Este o provocare importantă și vă asigur că îmi voi îndeplini atribuțiile cu demnitate, profesionalism și eficiență, așa cum m-am străduit să o fac și în funcția de prefect al județului Cluj.

Le spuneam colegilor din Cluj, mai în glumă mai în serios, că nu vreau să plec până nu ridicăm restricțiile cauzate de rata mare de incidență din Cluj-Napoca. Iată că azi, rata este de 2,97 și CJSU va reevalua măsurile la 14 zile, urmând ca de mâine, 9 februarie, ora 0, să fie ridicate parțial restricțiile, în special în domeniul HoReCa, cel mai afectat în aceasta perioadă. Practic vor putea funcționa restaurantele la interior, la o capacitate de maxim 30% din locuri, cinematografele, cafenelele, instituțiile de cultură. E un prim pas spre normalitatea pe care o așteptăm cu toții. Sunt convins că lucrurile vor merge tot mai bine și clujenii vor fi în continuare responsabili și vor susține eforturile autorităților. Datorită acestei atitudini, avem azi în județul Cluj 58 UAT-uri în scenariul verde, 18 în scenariul galben și 5 în scenariul roșu”, a transmis Mircea Abrudean.
 

coral