Joi seara a fost emisa o noua Ordonanta militara care reglementeaza mult mai bine in ce conditii pot iesi romanii din casa. Aceste reguli stabilesc cu exactitate noile categorii care pot parasi domiciliul si motivul exact pentru care fac deplasarea. Dar, nici bine nu a fost data publictatii, ca o parte din politicienii din opozitie au si inceput sa critice noile decizii.

Olguta Vasilescu face analize pe text

Printre ”criticii” noi Ordonante Militare se afla si Lia Olguta Vasilescu, unul din reprezentatii PSD-ului, aflat acum in opozitie. Domnia sa a considerat ca termenul de ”agricultorii care prezinta certificat de producator agricol” nu ii contine si pe cei care cultiva, produc si comercializeaza mere, ceapa uscata, ceapa verde, fasole, cartofi si rosii, cu exceptia bananelor (in Romania nu exista culturi de banane), astfel ca, intr-o postare personala pe facebook a comentat termenii inclusi in Ordonanta Militara 8, emisa joi seara de autoritati.
Ce a “descoperit” ilogic in ordonanta militara nr.8

In corpul Ordonantei, la articolul 3, autoritatile au decis sa mentina pietele agro-alimentare deschise, precizand faptul ca vor avea voie sa vanda in aceste locatii toti producatorii locali care au asupra lor certificatul de producator agricol. La ora la care noi publicam acest material, doamna Lia Olguta Vasilescu a sters postarea respectiva, asa cum a aparut ea initial (vezi citatul de mai jos)

    ”Oare cei care redacteaza Ordonantele Militare se consulta cu vreun specialist sau macar cu vreun tip cu logica elementara? Baietii vor sa deschida pietele DOAR pentru agricultorii cu certificat de producator. Cu alte cuvinte, daca mergeti la piata sa cumparati altceva decat urzici, stevie, ridichii, salata, ceapa si usturoi verde, mergeti degeaba.

Ca nu e voie sa se vanda cartofi, fasole, ceapa uscata, castraveti, rosii, banane, mere. Pentru alea mergeti la Kaufland…. Si noi sustinem producatorii agricoli si produsele agroalimentare romanesti, dar cred ca este exagerata aceasta masura, cel putin in acest moment…”, a comentat Lia Olguta Vasilescu pe facebook.

coral