În sfârșit s-a făcut dreptate. Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât definitiv și irevocabil că Traian Băsescu a fost informator al Securității, cu numele de cod Petrov, încă din anul 1975. Cele două turnătorii ale lui Băsescu datează din tinerețea nenorocitului care atunci avea doar 24 de ani. 

Una dintre turnătorii îl viza pe un coleg care ar fi vrut să rămână în Occident dacă și-ar fi găsit o soție bogată. E clar că Băsescu nu-l suporta pe cel turnat pentru că îi informa pe securiști că respectivul marinar, vezi Doamne, nu este un coleg bun și nu ar fi acceptat de către respectivii colegi. Mai mult, Traian Băsescu a făcut și pe detectivul particular spunând că a avut o relație cu verișoara celui turnat, care era o simplă învățătoare, care și ea i-a confirmat că marinarul vizat de Băsescu se pregătește să trădeze țara și să se stabilească în Occident. 

Iată ce făcea tânărul ofițer Băsescu la doar 24 de ani. Îl turna pe un nenorocit de coleg că vrea să trădeze și îi seducea verișoara care dădea o și mai mare greutate acuzațiilor nenorocitului.

Și asta când era doar un tânăr cu cașul la gură, dar lipsit total de caracter și dornic să parvină cu orice preț. Lucru care s-a și întâmplat. Traian Băsescu ajunge comandant de navă, șef al agenției NAVROM de la Anvers și unul dintre stâlpii regimului comunist-ceaușist. Dacă nu era împușcat Ceaușescu, e foarte probabil că ar fi ajuns prim-secretar al județului Constanța și de ce nu ministru al Transporturilor. Doar era securist,  turnător și avea origine socială sănătoasă. Tatăl lui Băsescu era un militar provenit din clasa urbanizată forțat de către Gheorghe Gheorghiu  Dej după război și care alcătuia „clasa de mijloc” a acelor vremuri.

Paradoxal mizerabilul Băsescu s-a realizat în democrație, ajungând să dețină de două ori cea mai înaltă funcție în stat, cea de președinte între 2004-2014. Culmea e că a ajuns președinte agitând steagul luptei anticorupție sub sloganul „arde-i pe corupți”. Cine vorbea? Incredibil! 

Securistul Băsescu și prin el întreaga veche Securitate care a împânzit societatea românească din 1990 încoace, așa cum un cancer metastazează întreg organismul pornind doar de la o tumoră și-a luat o revanșă istorică împotriva urmașilor PCR din fostul partid de guvernământ PSD și personal împotriva lui Adrian Năstase, unul dintre reprezentanții de seamă ai fostei nomenclaturi comuniste. 

Traian Băsescu poza în Făt Frumos al Anticorupției și a avut tupeul maxim să se autoinventeze și în Făt Frumos al anticomunismului, el, un păduche securist și fost membru al PCR. Dar nu Securitatea conducea țara înainte de 1990 ci PCR, așa că Traian Băsescu sub masca luptei anticorupție  a adus Securitatea la putere în România.

A reinventat DNA-ul înființat că o structură anticorupție la cererea aliaților noștri occidentali și l-a numit întâi pe Daniel Morar și apoi pe Laura Codruța Kovesi la conducerea acesteia. A schimbat legile penale ale țării prin ordonanțe de urgență, a îngrădit dreptul la apărare a cetățenilor români și cel mai grav a reintrodus serviciile secrete românești în dosarele de cercetare și urmărire penală. A pus la cale prin CSAT semnarea monstruoaselor protocoale de colaborare între serviciile secrete și parchetele și instanțele țării, protocoale asemănătoare au fost semnate și cu alte instituții ale statului cum ar fi ANAF-ul sau Curtea de Conturi. Securistul Băsescu introdus Securitatea în tot si toate. Până și cei de la Institutul Național de Statistică aveau protocol de colaborare cu SRI.

L-a pus pe pesedistul GeorgeMaior la șefia SRI pentru că acesta, la cererea lui Băsescu, i-a sustras dosarul de securist de la MApN când George  Maior era doar secretar de stat. Băsescu n-a uitat și i a întors serviciul punându-l șef la SRI. Mafioții își respectă angajamentele.

După ce l-a băgat pe șeful opoziției, Adrian Năstase, la închisoare a asmuțit sistemul împotriva tuturor celor care nu-l recunoșteau de șef și nu-i pupau mâna. A urmat patronul trustului Antena, Dan Voiculescu, împreună cu fiica sa și alți angajați din trust. Când Tăriceanu fostul lui prieten și premier numit de el n-a mai răspuns la comenzi, a fost și el încărcat cu dosare penale. Au urmat nenumărați primari, presedinti de consilii județene, oameni politici care au avut ghinionul să intre în raza de acțiune a lui Traian Băsescu și a acoliților săi. 

Judecătorii care nu dădeau sentințele comandate erau terminati de DNA, iar acum aflăm că 80% dintre judecătorii din acele vremuri aveau deschise dosare de cercetare penală la DNA care sigur erau activate când domnul judecător nu dădea sentința care era cerută. În schimb, firmele acoperite ale Securității și apropiaților lui Băsescu mergeau excelent, iar trădătorul Băsescu se simțea nemuritor și rece și credea că lucrurile nu se vor schimba niciodată.

Terminarea mandatelor sale, cearta cu celălalt nenorocit din PDL, mă refer la Vasile Blaga, i-au șubrezit puterea, iar PMP a fost doar o schita de partid incapabil să-l mai susțină. 

Curtea Constituțională a României a fost ultima redută a democrației și a pus punct odioaselor protocoale ale servicilor secrete oprind imixtiunea lor în viața publică și prin nenumăratele decizii excepționale luate au desecurizat și debăsizat viața politică.

Ce e de făcut cu Băsescu? Ce faci cu un cadavru? Îl îngropi, politic vorbind, nu fizic. Nu-l mai intervievezi, nu-l mai citezi, nu mai scrii de el. Sper să fie uitat cat de repede. Dumnezeu să nu-l ierte pentru cat rău a făcut țării noastre. 

Sursa: Liviu Man, Gazeta de Cluj coral