Ovidiu-Gheorghe Nemes, primarul municipiului Sighetu Marmatiei, scapa la Cluj de condamnarile din dosarul ”Parcometre”, dupa ce magistratii Curtii de Apel Cluj i-au admis acestuia apelul declarat impotriva sentintei Tribunalului Maramures, care il condamna la inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu.

”Admite apelurile declarate de catre inculpatii NOG si DDM impotriva aceleiasi sentinte, pe care o desfiinteaza integral, si pronuntand o noua hotarare: In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.pr.pen., achita pe inculpatul NOG pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, prev. de art. 248 C. pen. anterior rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 si cu aplic. art. 5 C.pen. In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.pr.pen., achita pe inculpata DDM pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, prev. de art. 248 C. pen. anterior rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 si cu aplic. art. 5 C.pen. In baza art. 25 alin. 5 Cod procedura penala lasa nesolutionata actiunea civila formulata de catre partea civila Municipiul Sighetu Marmatiei.”, se arata in hotararea CA Cluj.

Ovidiu-Gheorghe Nemes, primarul municipiului Sighetu Marmatiei, a fost trimis in judecata fiind acuzat de procurorii DNA de abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Barbus Ioan, director executiv economic al Primariei minicipiului Sighetu Marmatiei, pentru abuz in serviciu.

Edilul era acuzat ca ar fi incheiat, in mod nelegal, un contract de asistenta juridica cu un avocat care a primit suma de 20.000 lei (24.800 lei, TVA inclus), in schimbul unor servicii juridice acordate Primariei.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul Barbus Ioan ar fi contactat, in perioada februarie – martie 2014, un alt avocat, iar la data de 4 martie 2014 a semnat, in mod nelegal, un contract de asistenta juridica pentru care a efectuat plata unui onorariu de 10.000 lei, in schimbul redactarii unei cereri de revizuire.

Bugetul local al Primariei Sighetu Marmatiei a fost prejudiciat cu o suma de 24.800 lei, respectiv 10.000 lei, prin cele doua contracte incheiate cu incalcarea prevederilor legale.

La inceputul anului, Tribunalul Maramures s-a pronuntat in dosarul „Parcometrele” dosar in care fostul Primar al municipiului Sighet Ovidiu Nemes, directorul economic din Primarie Ioan Barbus si consilierul juridic Dunca Mihaela au fost trimisi in judecata in cursul anului 2014 de catre DNA pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, pronuntand hotarari de condamare la inchisoare cu suspendare pentru toti trei.

 

coral