Magistrații Tribunaului Cluj au menținut sentința Judecătoriei Dej, care dispunea respingerea cererii de liberare condiționată a cunoscutului Ovidiu Roja, actualmente încarcerat la Gherla dar care s-ar afla în Spitalul Penitenciar Dej. Cu toate acestea, Ovidiu Roja mai poate înainta o nouă cerere de liberare condiționată la mijlocul lunii august.

"Respinge cererea de liberare condționată formulată de petiționarul R O, fiul lui deținut în Penitenciarul Spital Dej. Menţine termenul de 13.08.2022 fixat de comisie, după care cererea va putea fi reînnoită", se arată în hotărârea menținută de judecătorii clujeni.

Ovidiu Roja a fost condamnat definitiv la închisoare, fiind acuzat de șantaj, după o plângere în care parte vătămată ar fi fost Giurgiu Mihai. Părțile aflate în acest dosar sunt considerate că fac parte din grupări diferite ale lumii interlope turdene.

Condamnarea definitivă a survenit după apelul făcut de Ovidiu Roja, împotriva sentinţei penale nr. 148 din 02.04.2021 a Judecătoriei Turda, care a fost respinsă de magistrații Curții de Apel Cluj.

Judecătoria Turda l-a condamnat pe Ovidiu Roja la 2 ani și 10 luni de închisoare, însă pedeapsa s-a contopit cu pedeapsa de 5 ani și 6 luni închisoare stabilită prin sentința penală nr. 29/08.023.2017 pronunțată de Tribunalul Cluj. În aceste condiții, pedeapsa rezultantă a fost de 6 ani 5 luni și 10 zile închisoare.

 

coral