Părintele Arsenie Boca a făcut o profeție despre România care a fost citită dintr-o carte adusă de la muntele Athos. Sfântul Ardealului este unul din cei mai mari duhovnici din țara noastră. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.

Arsenie Boca a fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea.

Părintele Arsenie Boca, profeție pentru România

”În ea, ne-a spus părintele Arsenie, se găsește descrierea hidrei cu răsuflarea otrăvitoare, care va urmări prin toate mijloacele să împiedice lumina și voința dumnezeiasca. Voi trebuie să înfruntați cu înțelepciune această amenințare și înțelepciunea vă va fi dată vouă, precum și la mulți alții, pentru a răpune Răul. Veți vedea și veți înțelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituțiile statului, în conducerea lui și mai ales în politică. Profețiile părintelui Arsenie Boca: ”Aproape că oamenii își vor pierde speranța”

Arsenie Boca a lăsat în urmă preziceri despre țara noastră

“Mai, să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”. Aceasta este una dintre cele mai celebre previziuni făcute de Părinte. Acesta a vorbit, la mijlocul anilor ’80, despre faptul că țara se va confrunta cu o puternică emigrație.

“Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarășul de drum al fiecăruia, de la naștere până la moarte. Vor cădea și cei aleși, îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vor lua totul!”, a mai prezis Arsenie Boca.

„Americanii pe care stiu că-i aștepți nu vor veni. Pe noi, singuri, ne așteaptă o luptă grea și lungă. Cei buni și drepți vor da jertfă mare de viață și sânge, cei slabi și fățarnici vor îngroșa rândurile dușmanilor noștri atât de mult, încât vor crede că sunt numai ei, atotputernici și atoateștiutori”, scria Vasile Serbu, în cartea „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.

Cine este Arsenie Boca

Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910 la Vața de Sus în comitatul Hunedoara (pe vremea aceea în Austro-Ungaria). Sfântul Ardealului a avut o viață extrem de grea. Acesta a fost stareț al Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi al Mănăstirii Prislop, unde, datorită personalității sale, veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate.

A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 km de București), precum și Icoana Maicii Domnului cu Pruncul din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din București.

Arsenie Boca este considerat de unii din ucenicii săi că fiind cel mai mare duhovnic român al secolului al XX-lea coral