Paștele Ortodox 2021. Până la ce oră este permisă circulația în Noaptea de Înviere în acest an. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut anunțul, precizând și ora până la care vor fi rămâne magazinele deschise în Vinerea Mare, dar și capacitatea până la care vor putea funcționa stațiunile de pe litoral și cele montane în minivacanța de Paște.

Paștele Ortodox 2021. Până la ce oră este permisă circulația în Noaptea de Înviere

Potrivit ministrului de Interne, Lucian Bode, în Noaptea de Înviere de Paștele Ortodox 2021 circulația va fi permisă între orele 22.00 și 05.00. Însă, în acest interval orar vor putea fi pe stradă doar persoanele care participă la slujbele religioase. Acesta transmis un mesaj celor care nu vor merge la biserică și anume: să rămână acasă.

De asemenea, Lucian Bode a ținut să vorbească și despre stațiunile deschise în minivacanța de Paștele Ortodox 2021. Astfel, atât stațiunile de pe litorat, cât și cele de la munte vor fi deschide, însă vor funcționa respectând toate regulile impuse și cu maxim 70% din capacitatea de cazare.

„Circulația în timpul nopții este permisă în noaptea de 1 spre 2 mai, între orele 22.00 și 05.00. În noaptea de 1 spre 2 mai circulația persoanelor e permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez asta pentru a-i ruga pe toți cetățenii care nu participă la slujbă să rămână acasă. Chiar nu vor avea ce alte activități să desfășoare alta decât participarea la slujba religioasă. Stațiunile de pe litoral și cele montane vor fi deschise cu respectarea tuturor regulilor, cu maxim 70% capacitate de cazare”, a declarat Lucian Bode într-o conferință de presă.

coral