Pacientii chinezi din provincia chineza Guangzhou care s-au infectat cu noul coronavirus COVID-19 au fost testati din nou pozitiv dupa ce initial se vindecasera.

Aproximativ 14% din acesti pacienti externati au avut din nou un rezultat pozitiv la testele ulterioare, potrivit Digi24.

Chiar daca la prima vedere acestia par vindecati si nici nu mai pot transmite virusul si altor persoane, in urma testelor, coronavirusul COVID-19 inca a putut fi depistat in corpul lor, desi medicii nu isi explica cum de s-a intamplat acest lucru.

Autoritatile sanitare chineze presupun ca acesti pacienti nu s-au recuperat inca in urma afectiunilor pulmonare.

Ultimele criterii elaborate de Comisia Nationala de Sanatate chineza stabilesc ca un pacient poate fi considerat recuperat daca doua probe consecutive de exudat faringian sau nazal dau un rezultat negativ si tomografia computerizata nu indica leziuni pulmonare, si de asemenea pacientul nu prezinta simptome evidente ale bolii, cum ar fi febra, scrie Agerpres.

Potrivit ultimelor date din China, numarul infectiilor cu noul coronavirus pe acest teritoriu a ajuns la 78.064 de persoane, din care 2.715 au decedat.

Primul caz de CORONAVIRUS confirmat in Romania

Victor Costache si Raed Arafat au transmis primele informatii despre starea pacientului din Gorj infectat cu CORONAVIRUS.

„Avem primul caz confirmat de infectare pe teritoriul Romaniei. Imediat dupa ce va ajunge la Bucuresti va intra pe schema de tratament. Starea bolnavului este buna, nu manifesta simptome si nu trebuie sa ne alarmam. Vreau sa precizez ca mai avem in lucru inca 33 de teste din acea zona si va vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil.”, a declarat Ministrul Sanatatii.

In completare a venit Raed Arafat care a dat mai multe detalii referitoare la transportul pacientului la spital, dar si posibilitatea ca el sa mai fi infectat si alti membri ai familiei.

„Pacientul nu prezinta febra, tese, pana la acest moment acestea sunt informatiile. TotusI, faptul ca este un test pozitiv, inseamna ca va fi transportat la spital si internat, motiv pentru care un echipaj de la ISU Dolj cu autospeciala pregatita cu izoleta au plecat deja de la Craiova pentru preluarea persoanei respective de la domiciliu si transportul ei in conditii de siguranta pana la Matei Bals.

Mai sunt sapte persoane care locuiesc cu persoana respectiva. Toate au fost testate si a reisit negativ. Insa toate cele sapte persoane vor ramane la domiciliu sub paza 14 zile, dupa care vor fi testati.

Acum astea sunt informatiile pe care le avem. Transportul se va face in conditii de siguranta, dar nu este un transport de urgenta, ceea ce inseamna ca pe noi ne intereseaza ca modul in care se face transportul sa se faca corect.

Bolanavul este in stare buna si nu prezinta probleme de sanatate.

La sosirea masinii la Bals, masina va fi dezinfectata” a declarat si Raed Arafat. coral