Este oficial: pandemia de coronavirus a cuprins toata Europa. Ieri, Muntenegru era singura tara fara cazuri de infectie cu coronavirus confirmate, insa tocmai a confirmat primele 2 paciente infectate cu COVID-19.

Pandemia a cuprins Europa. Muntenegru a confirmat primele 2 cazuri

Autoritatile din Muntenegru au facut eforturi mari pentru a preveni imbolnavirea populatiei, insa nu au putut opri virusul care a ingrozit pe toata lumea in aceste zile. Au fost confirmate doua cazuri de infectie cu COVID 19, in ciuda tuturor eforturilor.

Premierul Dusko Markovic a confirmat ca doua femei care s-au intors in urma cu 12 zile din America si Spania sunt infectate cu noul tip de coronavirus. Cele doua femei se afla in prezent internate in spital.

Desi nu avea niciun caz confirmat, Muntenegru a luat masuri drastice si a inchis anumtie puncte de frontiera, a oprit transportul public, a inchis scoli, cafenele si restaurante. Conform Reuters supermarketurile si farmaciile sunt singurele care au mai ramas deschise.

„Toate transporturile aeriene, feroviare si rutiere publice internationale sunt suspendate. Vom facilita intoarcerea cetatenilor nostri in Muntenegru”, a declarat guvernul intr-un comunicat.

Populatia repecta cu strictete recomandarile autoritatilor. „Nu mi-e frica, avem o populatie redusa, linistita. Am grija la igiena si nu merg in locuri aglomerate. Singura diferenta este ca nu mai merg in mall, cafenele sau la piata”, a spus Deniz Turkbay, localnic din Podgorita.

coral