Asociația Română pentru Agricultură Durabilă (A.R.A.D.) organizează, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, în 13 aprilie 2019, prima reuniune a Panelului Național al Experților în Dezvoltare Rurală din cadrul proiectului internațional ”Modele Multiplicabile de Afaceri pentru Economii Rurale Moderne – RUBIZMO”.

Reuniunea va avea loc la Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT) din cadrul USAMV Cluj-Napoca, începând cu ora 10.00, în Sala Bibliotecii (et. 1).

Proiectul RUBIZMO este finanțat prin programul Horizon 2020 și acordul de finanțare nr. 773621, pe perioada 01 mai 2018 – 30 aprilie 2021, și are ca scop identificarea ingredientelor vitale pentru dezvoltarea antreprenoriatului și a modelelor de afaceri rurale de succes, inclusiv activități emergente de succes în vederea multiplicării lor în mediul rural. Astfel, vor fi identificate modelele de afaceri multiplicabile și de interes pentru comunitățile locale privind oportunitățile ecologice, economice și sociale ce decurg din optimizarea lanțurilor valorice.

Totodată,  proiectul RUBIZMO va sprijini, în mod direct, crearea de locuri de muncă durabile și creșterea economică a zonelor rurale.

În acest proiect, A.R.A.D. participă ca entitate asociativă, alături de alte 15 unități partenere – universități și unități de cercetare, inovare și dezvoltare și de știința comunicării,  societăți de proiectare modele de afaceri și mediu și de consultanță, clustere și cooperative agricole din Suedia, Danemarca, Germania, Belgia, Spania, Portugalia, Italia, Irlanda, Polonia și Franța.

La această primă reuniune a Panelului național al experților A.R.A.D. în dezvoltarea rurală  vor participa membrii organizației, specialiștii de la USAMV Cluj-Napoca, o parte a grupului de cercetători ARAD și reprezentanții GAL-urilor din județul Cluj.

Pe agendă se înscriu:

1. Scopul, obiectivele, durata și activitățile proiectului și echipa de cercetare RUBIZMO;

2. Primele rezultate obținute la temele de cercetare care au termen de finalizare 30.04.2019:

3. Proiectele de dezvoltare rurală investigate și modele de afaceri rurale din România selectate;

4. Hotspoturi rurale pentru antreprenoriat – Regiunile de Dezvoltare Nord-Est și Sud-Est;

5. Particularitățile Bibliotecii virtuale rurale și a Academiei Europene de Dezvoltare Rurală.

Vă așteptăm cu drag! coral