În ultimele zile, în București, Brașov, Iași și alte mari orașe, pe panourile publicitare stradale, au apărut mai multe imagini așa-zise ”icoane cu medici”, în care sunt schițați medici cu stetoscop și mască medicală, cu două sau patru mâini, copiate după modelul icoanelor ortodoxe Pantocrator.

Campania aparține companiei de publicitate McCann România, iar medicul Adina Alberts este de părere că respectivele imagini sunt jignitoare, deranjante și reprezintă o blasfemie. Patriarhia Română a reacționat și ea la campania celor de la McCann. 

Dr. Adina Alberts

#McCann România, RENUNȚAȚI IMEDIAT! Ați „creat” o BLASFEMIE!

Eu în calitatea mea de medic, dar și ca om credincios, ortodox, sunt profund deranjată de această campanie.

Dumnezeu este pretutindeni, iar mâinile împreunate ale medicilor de la capătul pacienților cu COVID-19 sunt semn că și ei se roagă fierbinte ca nicio altă viață să nu mai fie pierdută!
Colegii mei au credință și nu se consideră Dumnezei!

Adesea am simțit puterea lui Dumnezeu in practica mea medicală, fară de care vindecarea nimănui nu ar fi posibilă!
Medicul tratează, Dumnezeu este Cel care vindecă!

Ei, doctorii, la fel ca și preoții, la fel ca și vânzătorul de la magazinul din colț, pot fi și sunt adesea doar o simplă za în lanțul înfăptuirii minunilor.
Această campanie cu iz de BLASFEMIE nu îi încurajează pe medici, dragă #WandaHutira, creatorul care a dat naștere acestei campanii înfiorătoare, conform unui laudatio susținut de Catalin Dobre, CEE la #McCann.
Această campanie ne dezgustă și NU, nu onorează pe nimeni!
Noi suntem credincioși, nu suntem DUMNEZEI!

Patriarhia Română consideră că ”este vorba despre o ridicolă campanie de promovare a unei viziuni distopice” și care profită de situația epidemică fără precedent în care se află România, dar și întregul mapamond. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a precizat, pentru STIRIPESURSE.RO că este ”o încercare penibilă situată sub semnul gros al prostului gust hrănit bulimic de incultură și de o ideologie hidoasă care nu știe decât să caricaturizeze creștinismul” și care are ca rezultat acela de a aduce o ofensă ”categoriei profesionale atât de onorabile a medicilor”.

  coral