Emil Boc a spus că afaceristul care a transformat cele 40 de parcări la subsol din Mărăști în apartamente are la dispoziție 45 de zile să le demoleze voluntar, dacă nu le va demola Primăria, dar pe cheltuiala sa.

„Sentința este definitivă pentru desființare. Așteptăm doar motivarea pentru sentinței, după care el va avea la dispoziție 45 de zile să își desființeze voluntar, dacă nu vom desființa noi toate acele lucrări pe cheltuiala lui. A durat puțin până am reușit să obținem câștig în cauză, dar am câștigat, asta este important”, a declarat edilul la un post de radio local.

Emil Boc a spus că afaceriștii fac aceste apartamente la subsol după ce devin proprietari și termină cu procesul verbal de recepție de care se ocupă Primăria. Edilul nu înțelege de ce oamenii din blocul respectiv nu au sesizat mai devreme transformarea acelor parcări în apartamente, pentru că doar așa Primăria putea să îi oprească.

„Până când se face recepția, Primăria este responsabilă. Noi nu am recepționat niciodată altceva decât ce există pe teren. Eu trimit controale în teren, nu scapă nimeni. Însă unii, după ce s-a făcut procesul verbal de recepție și totul este în regulă, merg și la Cartea Funciară și devin proprietari, iar după asta pe furiș transformă subsolurile cu parcări, în mici apartamente, la prețuri mai atrăgătoare. Noi nu avem de unde să știm ce facem, pentru că sunt unitate privată. Dar dacă ne-ar sesiza cineva chiar din timpul construirii, clar că am merge în controale și am bloca lucrările. Nu înțeleg de ce nu ne-au sesizat cei din bloc. Rog cetățenii să ne sesizeze în astfel de cazuri ca să putem opri lucrările din timp”, a spus Emil Boc.

coral