Jurnalistul Andrei Bădin a scris un text în flux24.ro, intitulat ”Bruxellesul aruncă în aer coronavirusul românesc”, text pe care îl prezentăm integral:

”O știre interesantă a venit la finalul săptămânii trecute de la Bruxelles, dar presa românească neconectată decât pompieristic la actualitatea externă evident că nu a prins-o. Pe scurt: Parlamentul European a acceptat joi poziţia Comisiei Europene conform căreia COVID-19 reprezintă doar un risc mediu pentru lucrători. 

Ce înseamnă concret? Conform unei directive europene pe care s-a bazat în decizia sa Comisia Europeană, un agent biologic din grupa a treia de risc, cum a fost acum clasificat noul coronavirus de către aceasta, poate provoca boli grave şi poate reprezenta un pericol semnificativ pentru angajaţi, dar în general pentru acesta există profilaxie şi un tratament eficace disponibil. În schimb, un agent biologic din grupa a patra presupune ”un risc ridicat de răspândire în comunitate” şi pentru acesta nu există profilaxie sau un tratament eficace disponibil.

Deci Comisia Europeană vorbește de un TRATAMENT EFICACE DISPONIBIL și în comparație cu nivelul următor NU are ”un risc ridicat de răspândire în comunitate”. Adică e ceva, dar există tratament și nu există ”risc ridicat” de răspândire. 

Păi dacă e așa înseamnă că tot spectacolul coronavirusului este unul fals. Și nu o spun amatorii teoriei conspirației cu 5G, ci tocmai Comisia Europeană și Parlamentul de la Bruxelles, unde cu onor avem reprezentanți de marcă ai liberalilor, printre care Rareș Bogdan și Siegfried Mureșan. Dar acești domni una fac la Bruxelles, alta spun la București.

Nu sunt medic și ca atare ezit să mă pronunț pe acest subiect. Dar cred că oficialii români din celebrul Grup Strategic ar trebui să explice public deciziile de la Bruxelles. Dacă cei de acolo spun că nu prea e, noi de ce insistăm? Pe ce se bazează concret? Dacă continuă să se bâlbiie și să țină țara blocată atunci înseamnă că este un alt interes. Și o minciună!

coral