Primăria Cluj-Napoca și-a bătut joc pe față de AUR Cluj, oferindu-i printre opțiunile pentru sediu dărâmături, beciuri sau garaje. Alin Coleșa, deputatul AUR de Cluj, a postat pe social media poze cu sediile pe care le-au pus la dispoziție autoritățile locale.

După ce AUR Cluj s-a revoltat, în urma mai multor insistențe, organizația județeană urmează să primească la finele acestei luni, un sediu de partid decent, însă care necesită renovări. Alin Coleșa a declarat în exclusivitate pentru Gazeta de Cluj că AUR e mulțumit de sediul obținut.

„Ca să obținem sediile pentru partidul nostru, a fost nevoie să insist foarte mult. Zeci de cereri, completări, precizări și zeci de telefoane a trebuit să dăm ca să le obținem, în ciuda faptului că există principii foarte clare de administrare, de atribuire a unor spații care au altă destinație decât cea de locuință.

Principiile pe baza cărora se aplică astfel de spații sunt reprezentate de nediscriminare, de transparență, de proporționalitate. Chiar eram îndreptățiți să primim sediu pentru partid. Deși principiile acestea sunt foarte clare, autoritățile locale nu au vrut nicicum să le aplice. Ar fi trebuit să se facă un calcul global referitor la activitatea care este demarată, referitor la care sunt spațiile și să aibă loc o împărțire echitabilă”, a declarat reporterului deputatul AUR de Cluj.

Alin Coleșa a explicat cum au fost atribuite sediile partidelor politice și cum a ajuns AUR Cluj să aibă ca opțiuni dărâmături, beciuri sau garaje.

„Pe de altă parte, celelalte organizații politice au primit sedii de 200 (n.r. de metri pătrați), în cazul USRului, de exemplu, iar cifrele s-au ridicat și la 250-300 de metri pătrați pentru alte partide. Am găsit Hotărâri de Consiliu Local unde erau specificate concret apartamentele și adresele.

(n.r. Autoritățile locale) au preferat să dea spațiul cel mai bun, fostul spațiu pentru cabinetul parlamentar al domnului Nicoară (PNL) de pe strada Eroilor, PSDului. Pe celelalte le-au atribuit în ordine, AUR fiind practic cel din urmă, fiindcă UDMR nu a mai cerut (n.r. sediu). Cel mai mare sediu l-a luat domnul Sabin Sărmaș (PNL)”, a spus Alin Coleșa.

„Pe lista de atribuiri a unui sediu pentru partidul nostru erau doar două, trei spații mai locuibile. În condițiile acestea, după mai multe insistențe, va urma pe (n.r. data de) 30 să primim un sediu pentru partid într-o zonă mai centrală. Bineînțeles, cel mai mic. Va fi un spațiu puțin retras, care necesită lucrări de renovare serioase. Nu există baie, iar spațiul este mic raportat la cele atribuite celorlalte partide. Este de 40 și ceva de metri pătrați”, a spus deputatul AUR de Cluj. Sediul pe care îl va primi AUR la finalul lunii februarie este cel din pozele de mai jos.

coral