Partidul Ecologist Român (PER) solicită interzicerea pe 10 ani a exportului de buștean, cu sau fără coajă sau lemn rotund, cherestea și lemn de foc începând cu 2020.

Astfel, proiectul PER care prevede interzicerea exportului de buștean si cherestea, dezbătut în cadrul grupurilor de lucru PSD-PER este pe cale să devină realitate, susțin „verzii”. Propunerea legislativă vizează interzicerea pe 10 ani a exportului de buștean cu sau fără coajă sau lemn rotund, cherestea și lemn de foc începând cu anul 2020, și a fost deja înregistrată la Senat, urmând să fie dezbătut în comisiile de specialitate, apoi adoptat în plenul Senatului, ca primă Cameră sesizată.

Subliniem importanţa acestui proiect legislativ și că pădurile sunt un component esențial al mediului înconjurător, cu valențe mult mai mari decât cele economice! Acum este momentul ca cei de la putere cât și liderii opoziției să-și arate influența în partidele pe care le conduc, iar pentru prima dată, Rareș Bogdan are șansa de a-și lămuri colegii PNL-iști pentru adoptarea celei mai dorite legi din România, promovată de către Partidul Ecologist Român”, se arată într-un comunicat al ecologiștilor semnat de Dănuț Pop, președintele PER.

coral