Uneori este nevoie de un miracol de Crăciun pentru a ne reda speranța că lumea poate fi un loc mai bun decât este în prezent. Și, de cele mai multe ori, oamenii reușesc să creeze aceste miracole, fără niciun fel de intervenție divină. 

Astfel, o mână de oameni din satul Răchițele, județul Cluj, au început o campanie de strângere de fonduri pentru un copil de doar trei ani care trebuie să ducă o viață ca orice alt copil. 

Fiul lui Adrian și al Alinei Jiurjiu, Patrick locuiește în satul Răchițele, comuna Mărgău și are 3 ani. Înseninat mereu de un zâmbet larg, este un băiețel năzdrăvan și plin de energie. Este răsfățatul familie și se bucură de toată iubirea celor dragi, inclusiv a noastră. Patrick însă are nevoie de ajutorul nostru, după ce fost diagnosticat cu autism. Asociațiile SUSURUL IZVOARELOR RĂCHIȚELE și I LOVE RĂCHIȚELE au demarat o strângere de fonduri care se va derula până la Crăciun, pentru a-l putea ajuta pe micuțul Patrick.

„Conform Hotărârii nr 1473/14.10.2020, Comisia pentru Protecția Copilului din cadrul Consiliului Județean Cluj,l-a încadrat pe Patrick în gradul de handicap grav cu asistent personal, cod handicap 11. Dar știți care e vestea bună? Patrick se bucură de tot ce a mai bun din partea familiei și a tuturor celor dragi, iar acest handicap este foarte greu de văzut. Chiar și asa, la vârsta de 3 ani participă la un intens program de recuperare derulat de Asociația Joy Story, din Cluj-Napoca. Costurile lunare urmarea tratamentului sunt de 4500 ron (aproximativ 1000 euro). Si toate aceste sacrificii din partea tuturor sunt mult mai ușoare pentru că avem convingerea că Patrick se va face bine, va merge la școală alături de toti ceilalți copii și va fi un om de seamă a societății în care trăiește”, au transmis inițiatorii campaniei.

Ce poți face tu dacă vrei să te implici în acțiunea de strângere de fonduri pentru Patrick din cadrul Târgului de Crăciun Răchițele:

-poti dona direct în contul făcut pe numele lui Patrick:

RO66BTRLRONCRT043111251E TITULAR PATRICK JIURJIU

– poți dona un produs pe care ulterior să îl scoatem împreună cu echipa de organizare la licitație, iar banii obținuți să îi donăm lui Patrick: produsele se donează începând de astăzi, 21.11.2020 până în 15.12.2020; contact Cristina Mihuț 0734 276 152 sau Asociația Susurul Izvoarelor;

–poți presta un serviciu, iar contravaloarea acestuia să o donezi în contul lui Patrick;

–să îți provoci prietenii să se implice în acțiunea de strângere de fonduri;

–să folosești rama pentru poza de profil Facebook realizată special pentru a promova acțiunea  ai aici link

„Acțiunea se desfășoară până în Ajunul Crăciunului, respectiv 24.12.2020, iar targetul nostru este să adunăm 15.000 RON”, au transmis inițiatorii campaniei. coral