Lucrările de reparații și reabilitare termică a patru unități de învățământ din județul Cluj, finanțate din fonduri de la Consiliul Județean, au fost finalizate.

Astfel, cei 130.000 de lei alocați Primăriei comunei Mica au fost folosiți pentru achiziția unei centrale termice noi la Școala din Sânmărghita.

De asemenea, cu cei 110.000 de lei primiți, Primăria comunei Sânmărtin a achiziționat o centrală termică pentru Școala Gimnazială Cutca.

Totodată, acoperișul Școlii Gimnaziale din localitatea Suatu a fost reparat de către Primăria comunei Suatu cu ajutorul celor 55.000 de lei acordați de forul administrativ județean.

La rândul ei, Primăria comunei Borșa a efectuat, cu ajutorul celor  17.600 de lei primiți de la Consiliul Județean, reparații curente la acoperișul Grădiniței cu program normal din comuna Borșa.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Sumele acordate de Consiliul Județean au contribuit la îmbunătățirea condițiilor necesare unui proces normal de învățare. Vom continua să susținem domeniul școlar, astfel încât toți elevii din județ să aibă acces la o educație de calitate.”

În ultimele trei luni Consiliul Județean Cluj a alocat 1.378.000 lei pentru 11 comune clujene în vederea îmbunătățirii condițiilor de desfășurare a actului educațional, precum și pentru achiziția unui microbuz școlar.

Pentru realizarea obiectivelor la instituțiile școlare din celelalte șapte unități administrativ-teritoriale, procedurile și operațiunile sunt în desfășurare.

coral