Vasile Târb, bărbatul din Aghireșu Fabrici acuzat de pedofilie, a rămas în libertate după 13 mai, atunci când un judecător de la Judecătoria Huedin a decis că trebuie să stea în arest preventiv. Bărbatul de 53 de ani a contestat măsura de la Huedin, iar contestația s-a judecat abia în 20 mai, la Tribunalul Cluj.

Astfel, clujeanul s-a mai bucurat de încă o săptămână de libertate. De la momentul perchezițiilor, 16 aprilie, până la soluția Tribunalului Cluj, bărbatul a fost în control judiciar și a luat legătura cu victimele sale. Controlul judiciar a fost dat de către procuror, fără a-l duce pe inculpat în fața unui judecător.

Acum, Vasile Târb va sta cel puțin 30 de zile după gratii. În acest timp, procurorul de caz, Adrian Drăgan, trebuie să pregătească dosarul pentru trimiterea bărbatului în judecată.

Potrivit unor surse, mai bine de 30 de copii ar fi victime ale abuzurilor bărbatului. Clujeanul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Iată soluția pe scurt dată de Tribunalul Cluj:

„În baza art. 4251 alin. (7) pct. (1) lit b) raportat la art. 204 C.pr.pen. respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Târb Vasile, împotriva încheierii penale nr. 4/13.05.2020 a Judecătoriei Huedin, prin care s-a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 275 alin. (2) C.pr.pen. obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în calea de atac a contestaţiei.Se va avansa din FMJ onorariul avocatului din oficiu, Matei Carmen Rodica, în cuantum de 313 lei.Definitivă. Soluționată și pronunţată în camera de consiliu din data de 20.05.2020. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  135/2020  20.05.2020”, se arată în minuta Tribunalului Cluj.

coral