Procurorii DIICOT Cluj, împreună cu polițiștii de la Brigada de combatere a Criminalității Organizate Cluj, au efectuat aproximativ 60 de percheziții la Cluj, într-un dosar cu prejudiciu de peste 2 milioane euro. Sunt vizate infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune, obținere ilegală de fonduri, deturnare de fonduri și spălare de bani.

”În fapt s-a reţinut că, începând cu anul 2013, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri au acționat în mod coordonat, în scopul obținerii frauduloase de fonduri financiare guvernamentale nerambursabile.
Activitatea infracţională s-a realizat prin implicarea unui număr ridicat de societăți comerciale a căror activitate o coordonau în fapt,
utilizate pentru accesarea, în mod nejustificat, a unor programe derulate de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în scopul obținerii unor fonduri guvernamentale, nerambursabile, fără însă ca sumele de bani obținute să fie utilizate potrivit destinației acestora, ci în beneficiul membrilor grupului infracțional organizat, arată comunicatul DIICOT.

Prejudiciul estimat este de 10.962.189,31 lei, echivalentul a 2.192.437 de euro.

coral