Polițiștii au efectuat miercuri, 21 aprilie, mai multe percheziții la domiciliu în Cluj și alte județe, la persoane bănuite de trafic de droguri. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe arme și mai multe plicuri ce conțineau diferite droguri.

Zeci de percheziții s-au făcut la Cluj, Sibiu, Alba și Brăila pentru destructurarea unui grup de infractori specializaţi în trafic de droguri de risc. În urma perchezițiilor vor fi aduse la audieri 31 de persoane, la sediul DIICOT- Biroul Teritorial Sibiu.

„La data de 21.04.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Sibiu au efectuat un număr de 38 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Sibiu, Cluj, Alba şi Brăila, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive. În cauză s-a reţinut faptul că, de la începutul anului 2020 şi până în prezent, gruparea infracţională organizată a acţionat pe raza judeţelor Sibiu, Cluj, Alba şi Brăila, iar membrii acesteia au desfăşurat, în mod coordonat, activităţi de procurare, transport, deţinere şi comercializare către consumatori a unor droguri de risc (cannabis) sau substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive", se precizează în comunicatul DIICOT.

Potrivit sursei citate „în urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe arme, o cultură indoor cu 19 plante de cannabis, plicuri cu substanţă pulverulentă, cântare electronice de precizie, suma de 35.000 de euro şi alte bunuri cu valoare probatorie."

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Alba-Iulia, Hunedoara, Cluj-Napoca, Brăila, Râmnicu-Vâlcea şi Braşov, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu şi al luptătorilor din cadrul structurilor teritoriale ale S.A.S.

coral