Proiectul „Artă în curtea școlii”, aflat la a doua ediție, se desfășoară de această dată la Liceul de Arte Vizuale “Romulus Ladea” din cartierul clujean Mărăști, care în acest an sărbătorește 70 de ani de la înființare.

În perioada 13-30 octombrie, mai mulți pereți din curtea interioară a liceului și clădirile anexe sunt transformați prin “street-art”. Programul a fost inițiat prin procesul de bugetare participativă. Astfel, artiști diferiți s-au reunit pentru a realiza lucrări unice, de mari dimensiuni, oferind copiilor un mediu care contribuie la stimularea creativității, mai plăcut, în care să se poată reîntoarce la școală.

Artiștii care pictează pereții Liceului de Arte Vizuale “Romulus Ladea” sunt: KERO ZEN, Pisica Pătrată; Flaviu Moldovan; NOM Crew; Andrei Tonița; Norbert DakoGraff; ma.tei; Pretty Doomed; Bandi Sasha Robert; Sergiu Mazerschi.

Ediția anterioară, din 2018, s-a desfășurat la Școala cu clasele I-VIII „Octavian Goga” din cartierul Mănăștur, fiind concepută ca proiect pilot. Tema picturilor a fost în acest caz “jocul și universul copilăriei”.

Proiectul „Artă în curtea școlii 2” continuă proiectul pilot din 2018, este realizat de Asociația Launloc și sprijinit financiar de Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca.

coral