Angajații Comsariatului Județean Pentru Protecția Consumatorului Cluj au acordat amenzi în valoare de 40.000 de lei unui magazin Oncos, care încălca mai multe prevederi legale. 

Astfel, conform reprezentanților ANPC, în data de 11.06.2020, in urma unui control efectuat de catre comisarii Comisariatului Judetean Pentru Protectia Consumatorilor Cluj, aferente unor tematici nationale in unitati care comercializeaza produse alimentare , la operatorul economic ( Magazin Oncos ) de pe raza judetului Cluj, s-au descoperit mai multe deficiențe .

Este vorba despre: produse cu data de valabilitate depășită cu până la 15 zile, produse cu modificarea stării termice care nu aveau niciun element de identificare (pulpe de pui), produse fără elemente de informare. În plus, frigiderele în care era depozitată carnea prezentau urme de rugină, iar unele produse erau depozitate pe podea. 

Ca urmare a acestor deficiente operatorul economic au fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 40.000 lei, iar cantitatea de 12.8 kg produse au fost oprite definitiv de la comercializare.

Totodata s-a dispus masura opririi temporare a activitatii pana la remedierea deficientelor.

coral