Virusul covid-19 este atent studiat de cercetatorii din intreaga lume. Cei din Wuhan si Schenzhen au anuntat ca au descoperit o particularitate a acestui virus. Si anume, faptul ca „ataca” cu preponderenta persoanele cu grupa de sange A (II). Cine, insa, e mai putin predispus sa ia acest virus?

Teoria unor cercetatori chinezi: „Persoanele cu grupa de sange A sunt mai predispuse”

Oamenii de stiinta chinezi au facut un studiu pe baza a 2.200 de pacienti contaminati cu virusul COVID-19, pentru a aflat cat mai multe lucruri. Asa au descoperit ca persoanele cu grupa de sange A (II) sunt mai vulnerabile si mai predispuse la contractarea acestui virus. Asta in timp ce persoanele cu grupa de sange 0 (!) sunt mai putin afectati.

Specialistii au aflat totodata si ca pacientii cu grupa de sange A au sanse mai mari si la dezvoltarea unor simptome mai severe ale covonavirusului. La baza acestei teorii au stat 206 de persoane care au murit in urma virusului Covid-19 din Wuhan. 85 dintre aceste persoane aveau grupa de sange A (II).

Grupa de sange 0 mai ferita de coronavirus

Cercetatorii au descoperit ca cei cu grupa de sange 0 prezinta un risc semnificativ mai mic de a contracta boala decat celelalte. „Grupa sanguina 0 a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infectioasa in comparatie cu celelalte grupe”, potrivit unui document facut public de South China Morning Post.

Cu toate acestea, cercetatorii spun ca este vorba doar de un studiu si ca momentan nu pot fi siguri daca evolutia bolii are legatura cu grupele de sange. Asta desi grupele de sange au un rol important in ceea ce priveste aparitia unor boli.

Diferentele dintre grupele de sange s-au facut sesizate si-n cazul altor boli infectioase, precum hepatita B, virusul Norfolk ori sindromul respirator acut sever (Sars), potrivit Gandul.ro.

coral