O avarie majoră cauzată de ruperea unei conducte în urma ieşirii din matcă a râului Someş în judeţul Cluj a dus, vineri, la întreruperea furnizării apei în mai multe localităţi în zona Dej-Gherla, fiind afectaţi peste 55.000 de locuitori, arată Mediafax.

Reprezentanţii Companiei de Apă Someş au declarat, vineri că se estimează că întreruperea apei va dura până luni la amiază.

„Se înregistrează o avarie majoră pe aducţiunea Cluj-Gherla dincolo de localitatea Fundătura în urma ieşirii din matcă, vineri, a râului Someş, care a crescut mult, a spălat malul şi l-a săpat, astfel că a rupt conducta de apă. În urma acestei avarii, se întrerupe, de vineri după amiază furnizarea apei, estimativ, până luni la ora 13 în toate localităţile rurale din aval de Fundătura – Gherla, Dej şi localităţile arondate”, au spus sursele citate.

Sunt afectaţi de avarie peste 55.000 de locuitori din localităţile din zona unde s-a produs ruperea conductei.

Angajaţii Companiei de Apă Someş lucrează pentru remedierea avariei.

Reprezentanţii ISU Cluj au declarat la rândul lor că dacă situaţia o va impune, instituţia va asigura transportul unor cisterne cu apă în localităţile afectate. De asemenea, şi Compania de Apă Someş va asigura apă potabilă pentru populaţie.

Prefectul judeţului Cluj, Ioan Aurel Cherecheş, s-a deplasat în zona Dej-Gherla pentru a analiza situaţia.

coral