În cadrul zilei de miercuri, numărul persoanelor vaccinate din mașină, la centrul drive-thru din Cluj-Napoca, a depășit cu mult 700.

Conform prefectului de Cluj, Tasnádi Szilárd, numărul persoanelor vaccinate astăzi a fost de 762.

Luni, 26.04.2021, zeci de clujeni au așteptat să se vaccineze, într-o coadă kilometrică ce se întindea inclusiv peste podul Garibaldi din Grigorescu.

Prefectul Tasnádi Szilárd a explicat că dacă la centrul drive thru s-ar vaccina o medie de 4 persoane în timp de 5 minute, personalul medical ar imuniza 1.000 de clujeni pe zi.

„Primul centru de vaccinare drive-thru, al doilea centru din țară. Dacă vom avea un real succes, cu siguranță vom solicita deschiderea unui nou centru drive-thru. (…) Solicitări există, dar depinde și de numărul de persoane care se află în mașină, pot fi 2-3-4 persoane, depinde dacă vin cu formularul de triaj completat gata de acasă. Atunci nu se mai pierde timpul, dar dacă s-ar vaccina în medie 4 persoane la fiecare 5 minute am putea discuta de peste 1.000 de persoane pe zi, zic eu”, a declarat Prefectul Tasnadi Szilard, la deschiderea centrului drive thru.

coral