Președintele PMP Cluj, senatorul Vasile-Cristian Lungu a pregătit o echipă puternică pentru candidatura la Primăria comunei Căianu. Hosu Roman-Dorel-Nicu a fost cooptat ca și candidat la primărie cu un program eficient în care să fie organizate piețe pe raza comunei o dată pe săptămână pentru animale și bunuri de consum agroalimentare cu tarabe, iar locuitorii să fie implicați în proiectele de dezvoltare ale comunei.

În comuna Căianu încă există probleme de cadastrare, iar rezolvarea acestor probleme reprezintă o prioritate pentru candidatul PMP. De asemenea se va organiza un abator mobil pentru bovine, ovine și suine. Se vor asfalta străzile din comună și din satele aparținătoare. Echipa PMP Cluj de la Căianu, în frunte cu domnul Hosu Roman pregătește programe de sprijinire a culturii locale precum organizarea de cercuri artistice pentru pictură și sculptură. Pentru cei vârstnici, va fi construit un cămin cultural cu 50 de locuri.

Pentru alegerile locale din 2020, PMP Cluj aduce candidați ceruți de oamenii sătui de administrația ineficientă a partidelor mari.

România se află de cel puțin doi ani într-o criză politică la nivel administrativ național și local, iar criza sanitară ce a survenit pe fundalul guvernării nesigure ­­­­­­­­­­­­­­a grăbit prăbușirea încrederii în oamenii politici.

PMP Cluj consideră că este momentul ca oamenii ineficienți, ce au stat în primării pe interese proprii de ani buni să fie schimbați cu oameni dispuși să dezvolte comunele din punct de vedere financiar și administrativ. Candidatul Hosu Roman-Dorel-Nicu plănuiește introducerea rețelei de canalizare în satul Bărăi și amenajarea de locuri de joacă în satele Văleni și Bărăi.  Mai mult, pentru dezvoltarea serviciilor publice se vor prelungi liniile de autobuz pentru zona metropolitană Căianu cu un program stabil. 

Partidul Mișcarea Populară este un partid de dreapta conservatoare, sub tutela fostului președinte, Traian Băsescu. Organizația județeană PMP Cluj este condusă de către senatorul Lungu Vasile-Cristian care promite să ofere clujenilor cei mai buni candidați la primăriile din județul Cluj și consiliile locale.

Locuitorii comunei Căianu au posibilitatea să discute despre problemele lor și să își exprime așteptările de la viitorul potențial primar, un obicei pe care domnul Hosu Roman dorește să îl mențină și pe parcursul mandatului de primar pentru a asigura transparență în decizii și implementarea proiectelor în câștigul locuitorilor comunei Căianu. Mai mult, dorește să asigure transparența decizională și informarea cetățenilor prin introducerea televiziunii cu circuit pe raza comunei.  

coral