După ce podul peste care se trecerea pentru a ajunge în localitatea Valea Drăganului a fost distrus dintr-o neatenție a muncitorilor care lucrau în zonă, a fost realizat de mai multe ori un pod provizoriu, care, însă, a fost luat de ape de câte ori ploua abundent.

Consiliul Județean Cluj a anunțat că în curând va fi instalat un alt pod provizoriu, însă de data aceasta de metaj, pentru a fi mai rezistent.

Reprezentanții CJ Cluj a transmis:

„Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic şi a locuitorilor din satele Valea Drăganului, Tranișu și Lunca Vișagului faptul că, în localitatea Valea Drăganului, pe drumul județean  764B, în cadrul lucrărilor de reabilitare și modernizare ce vizează Drumul Apusenilor, au demarat și se află în plină derulare lucrările de instalare a unui pod metalic provizoriu peste râul Crișul Repede, cu o deschidere de 17 metri. În acest context, pe perioada desfășurării lucrărilor de instalare, circulația rutieră pe acest drum județean va fi temporar restricționată, cu începere de joi, 20 august, ora 12, pe o perioadă cuprinsă între 5 și 7 zile. În vederea creșterii siguranței circulației, au fost luate toate măsurile necesare pentru ca lucrările să fie semnalizate corespunzător, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Consiliul Județean Cluj recomandă participanților la trafic ca, pe toată perioada desfășurării lucrărilor și a închiderii temporare a circulației rutiere publice pe acest drum județean, să folosească următoarele rute alternative:

·  Drum forestier Drăgan – Poieni, pentru autovehiculele de până la 18 tone;

·  DC 131 Tranișu – Bologa, pentru autovehiculele de până la 7,5 tone;

·  Baraj Drăgan – Remeți – Munteni – Bulz, pentru autovehiculele de mare tonaj”.

 

 

coral