Studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeș-Bolyai au ocupat podiumul Balcaniadei de Matematică pentru Studenţi (SEEMOUS-2020), desfăşurate în perioada 3-8 martie 2020 la Salonic (Grecia).

Continuând tradiţia rezultatelor foarte bune obţinute ȋn anii precedenţi, studenţii UBB au obținut o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz. Astfel, Alexandru Matei-Bledea, student la Informatică, în anul I, a cucerit medalia de aur, pe podium urcând și Radu Baston (Informatică, anul I), respectiv Mădălin Mitrofan (Matematică-Informatică, anul I), ambii medaliați cu argint, precum și Filip Munteanu (Matematică, anul 1), care a obținut medalia de bronz.

„Acest rezultat reconfirmă valoarea Școlii Clujene de Matematică de la UBB, prezentă și în cel mai recent QS WUR by Subject Ranking pe poziția 401-450. Îi felicităm pe studenții noștri și le dorim mult succes în continuare”, a afirmat decanul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul UBB, prof. univ. dr. Adrian Petrușel.

coral