La data de 6 ianuarie a.c., în intervalul orar 17.00 – 19.00, poliţiştii Biroului Rutier, împreună cu poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune punctuală pe raza de competență, în vederea întăririi gradului de disciplină rutieră în rândul participanţilor la trafic, precum şi pentru prevenirea producerii de accidente rutiere.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au urmărit totodată respectarea măsurilor impuse în contextul actual al stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid -19.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost legitimate peste 320 de persoane şi au fost verificate aproximativ 298 de vehicule în trafic.

Abaterile constate au atras aplicarea unui număr de 116 sancţiuni contravenţionale, 99 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002R privind circulaţia pe drumurile publice.

Dintre acestea, 35 au fost aplicate conducătorilor auto ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză, iar alte 15 au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranţă.

De asemenea, poliţiştii au depistat un conducător auto în vârstă de 54 de ani care se deplasa cu un autoturism pe strada Piaţa Gării, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie în valoare de 0.20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Alte 2 permise de conducere au fost reţinute pentru depăşirea vitezei maxime admise cu peste 50 km/h, dar şi pentru neacordare de prioritate.

Totodată, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, au fost aplicate 15  sancțiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.  coral