În perioada 14-17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au acționat în vederea menținerii ordinii și siguranței publice, creșterea gradului de siguranță publică a comunităţii și descurajarea faptelor antisociale.

De asemenea, în vederea reducerii la minim a riscului de răspândire a virusului COVID-19, au fost desfășurate activități pentru asigurarea respectării măsurilor specifice stării de alertă.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul funcționarilor publici din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și al jandarmilor clujeni.

În cadrul acțiunii, au fost verificate peste 300 de persoane și peste 70 de vehicule, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 194 de sancțiuni.

Astfel, 49 de sancțiuni au fost aplicate ca urmare a abaterilor  constatate la regimul de circulație, iar peste 65 de sancțiuni pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, au fost constatate numeroase abateri ale utilizatorilor de trotinete, în acest sens fiind aplicate 17 sancțiuni.

Polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca au continuat activitățile derulate cu scopul asigurării climatului de siguranță rutieră, reducerea riscului rutier și a impunerii unui comportament preventiv participanților la trafic.

În perioada 14-17 septembrie a.c., pe raza muncipiului Cluj-Napoca au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, circa 30% dintre acestea reprezentând încălcări ale limitelor legale de viteză.

De asemenea, polițiștii au reținut 17 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 12 dintre permisele de conducere au fost reținute pentru nerespectarea vitezei legale.

Totodată, în contextul acțiunilor desfăşurate, polițiștii au constatat 4 infracțiuni rutiere.

La data de 17 septembrie a.c., în intervalul orar 07.00-10.00, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu, împreună cu poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au acţionat pentru diminuarea riscului rutier şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Acţiunea s-a desfăşurat pe DN 1F -E 81, în comunele Sânpaul şi Baciu.

Cu ocazia activităţilor desfăşutate, au fost legitimate peste 40 de persoane.

Urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale confom OUG 195/2002R, fiind reţinute 4 permise de conducere pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, în localitate.

În urma testărilor cu aparatul etilotest, unui conducător auto i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, în urma unor neregulilor privind starea tehnică a unui autovehicul oprit, a fost retras un certificat de înmatriculare.              coral