Oamenii legii au dat 32 de amenzi șoferilor în urma unor filtre de control instituite pe arterele intens circulate din oraș. Un conducător auto a fost prins băut la volan. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Polițiștii clujeni desfășoară acțiunii în vederea reducerii riscului rutier în rândul participanților la trafic, având în vedere minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României. Ei au adresat recomandări conducătorilor auto în vederea conștientizării acestora cu privire la riscurile la care se expun în cazul nerespectării normelor de circulație.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au avut în vedere și respectarea măsurilor de protecție în contextul prevenirii răspândirii virusului Covid-19. În 28 noiembrie, polițiștii rutieri din Cluj-Napoca au acționat pe principalele artere de circulație, fiind instituite filtre rutiere pe străzi, precum străzile T. Vuia și Horea, Bulevardele N. Titulescu sau Bd. 21 Decembrie.

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 80 de persoane, fiind controlate 71 de vehicule. "Urmare a neregulilor constatate, s-a impus aplicarea a 32 de sancțiuni contravenționale. Au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea normelor rutiere de către participanții la trafic, dar și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în contextul stării de alertă", conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Polițiștii Biroului Rutier și Secției 4 Cluj-Napoca au depistat un conducător auto, de 38 de ani, din oraș, în timp ce se deplasa pe str. L. Pasteur, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Verificarea cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acțiunile polițiștilor vor continua.

Recomandările polițiștilor către șoferi

– Să țină cont de condițiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor de trafic.
– Să păstreze în mers o distanță suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiții de siguranță.
– Să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, să se asigure temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre și să evite depășirile  în condiții de vizibilitate redusă și acolo unde carosabilul este umed.
– Să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.
 

coral