Momente dramatice în Prahova! Un adolescent de 16 ani ar fi fost lovit de un om al legii, chiar în sediul postului de poliție. Copilul spune că în urma unei altercații la școală, a fost chemat să dea explicatii la poliție, iar agentul l-ar fi lovit cu pumnii și picioarele. 

Incidentul s-a petrecut într-o comună din Prahova. Elevul a fost chemat la Secția de Poliție din Urlați pentru clarificarea unui conflict în care fost implicat în timpul orelor. De la audieri, băiatul a ajuns direct la spital.

„A venit mama copilului aceluia care ar fi zis ca l-am agresat noi si a zis ca la 2 sunt chemat la postul de Politie. Am terminat scoala si am lasat ghiozdanul acasa si m-am dus la post. Domnul poliţist a zis sa il astept afara. A venit, m-a bagat in post si a inceput sa ma ia la pumni si la picioare. A zis sa scot tot ce am in buzunar. Mi-a dat cu picioarele in spate, cu pumnii in piept, cu palme peste fata”, a povestit adolescentul agresat.

Mama băiatului este revoltată și vrea ca vinovatul să fie plătească.

„Mi-a venit copilul batut rau de tot si acum l-am dus la spital, l-am dus cu salvarea, cu SMURD-ul. Este minor, nu m-a chemat pe mine ca mama”, spune revoltată mama adolescentului bătut.

„În cursul zilei de azi, o femeie din comuna Gornet Cricov a solicitat intervenția unui echipaj medical, întrucât, fiul acesteia, în vârstă de 16 ani, ar fi fost agresat de către polițiști.

În baza sesizării s-a constituit echipă operativă, care, din primele verificări, a constatat faptul că, la data de 17 martie a.c., minorul în cauză a fost invitat la sediul unității de poliție în vederea consilierii acestuia, cu privire la un conflict pe care l-ar fi avut cu un alt coleg, în incinta unei unități de învățământ.

Față de aspectele sesizate, conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern, în vederea clarificării situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun.” au precizat reprezentanții IPJ Prahova cu privire la acest caz.

Oamenii din sat spun că polițistul a mai fost reclamat.

„Acest politist asta face cu toata lumea, face numai abuzuri. Daca il tine in brate de nu se ia nici o masura impotriva lui. De la mine are o plangere la parchet, are plangere la Ministerul de Interne”, spune un localnic.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, iar parchetul continuă ancheta. coral