Un polițist bistrițean a fost prins în flagrant de procurorii clujeni. Acesta cerea o sumă de bani în schimbul intervenției într-un dosar penal. Polițistul de la judiciară a fost prezentat ieri în fața instanței, care l-a trimis după gratii pentru 30 de zile.

Procurorii clujeni au prins în flagrant un polițist bistrițean de la judiciară.

”În perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofițerul de poliție Crăciunescu Adrian ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală, dar și pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar penal în care soțul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată.
Concret, în zilele de 21 și 23 mai 2020, inculpatul ar fi pretins și primit de la martor suma de 2.400 lei pentru urgentarea soluționării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, susținând că va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal. La data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.” se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

Acesta a fost reținut și apoi prezentat Tribunalului Cluj. Magistrații au decis arestarea sa preventivă.

”Solutia pe scurt: (…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Serviciul Teritorial Cluj, şi în consecinţă : (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului C. A. – cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de luare de mită, (…) și trafic de influență (…) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.06.2020 şi până la data de 08.07.2020, inclusiv.  (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 09 iunie 2020, ora 19:50 în prezenţa inculpatului reţinut şi a reprezentantului Ministerului Public” se arată pe pagina Tribunalului Cluj.

coral