Conform The Guardian, cu cat nivelul de poluare al aerului este mai mare, cu atat rata mortalitatii virusului Covid-19 este mai mare. Un studiu recent a aratat ca 78% dintre decesele cauzate de noul coronavirus au avut loc in 5 din 66 regiuni administrative din Italia, Franta, Spania, Germania. Cele 5 regiuni sunt cele mai poluate dintre toate.

Capacitatea coronavirusului de a ucide este direct proportionala cu gradul de poluare

Cercetatorii au examinat nivelul de dioxid de azot. Acesta este poluantul produs in cea mai mare parte de vechiculele cu motor diesel. O multime de studii au relevat faptul ca dioxidul de azot si expunerea plamanilor sunt legate.

Cu cat un om are o expunere mai mare la dioxidul de azot, cu atat mai multe probleme  ale plamanilor vor dezvolta. Astfel oamenii infectati cu Covid-19 au mai multe sanse sa decedeze.

 „Rezultatele indica faptul ca expunerea pe termen lung la acest poluant ar putea sa fie unul dintre cei mai importanti contributori la rata de mortalitate a COVID-19 in aceste regiuni si in toata lumea. Otravirea mediului inseamna si otravirea propriul nostru corp. Atunci cand el trece printr-un stres de genul celui provocat de coronavirus, capacitatea de a se apara este foarte limitata”, a precizat cercetatorul la universitatea din Germania care a condus cercetarea.

Inca un studiu publicat in 7 aprilie s-a axat pe poluarea cu particule fine din SUA. S-a descoperit ca o crestere mica de poluare este asociata cu o rata mai mare a mortalitatii din cauza Covid-19.
Cazuri de Coronavirus

In acest moment la nivel global se inregistreaza un numar de 2.436.120 cazuri de Covid-19. Mai mult, sunt 166.762 morti si 637.407 persoane vindecate.  Cele mai multe cazuri se inregistreaza in SUA.

Pana la aceasta ora au fost confirmate 8.936 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.017 au fost declarate vindecate si externate, conform stirileprotv.ro.

Nightwhisper

coral