În ultimele 24 de ore, pompierii din județul Cluj au acționat pentru gestionarea unui număr de 62 misiuni, din care 12 au fost intervenții în situații de urgență și 50 urgențe medicale.

Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea unui incendiu de autoturism, precum și în alte 4 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: degajare elemente de construcție.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 7 misiuni de recunoaştere în teren și activități de informare referitoare la prevenirea infecției cu noul coronavirus în 49 obiective în localitățile Cluj-Napoca, Dej, Huedin, Florești, Baciu, Aiton și Tureni.

Pompierii clujeni au fost solicitați să intervină marți, 27 octombrie, în jurul orei 11:11 pentru lichidarea unui posibil incendiu într-un bloc de locuințe din municipiul Cluj-Napoca, fiind anunțat miros puternic de fum pe casa scărilor. La sosirea forțelor s-a constatat inexistența incendiului, proprietarul apartamentului din care ieșea fumul cocea ardei. În acest sens, având în vedere faptul că informațiile primite prin apelul unic de urgentă 112 sunt esențiale în gestionarea situațiilor de urgență, solicităm sprijinul cetățenilor privind furnizarea corectă a informațiilor.

coral