La Castelul Bánffy din Bonțida a avut loc, în weekend, un maraton al vaccinării împotriva noului coronavirus.

„Plouă mărunt și discret ca și cum nu ar vrea să deranjeze tare.
Castelul Banffy de la Bonțida se transformă de la an la an în bine datorita celor de la Transilvania Trust, asociația care se ocupa de restaurare.
Acoperișul, mii de metri pătrați este complet refăcut, consolidările la structurile de rezistență sunt terminate și ele, doua clădiri sunt complet date în folosință iar o parte din clădirea principală are în sfârșit geamuri.
Vin aici când se petrece Electric Castle dar nu am avut vreme atunci sa fiu atent la detalii, eram furat de atmosfera. E minunat sa-l vezi într-o zi ploioasă, are o alta personalitate, nici nu știu cu ce sa-l compar.
Revenid la vaccinare, că de asta sunt aici, primii pacienți sunt bărbați.
Îl întreb pe unul din ei de ce a venit la vaccin. Nea Moldovan, ca asa se numește zice ca el a vrut sa se vaccineze mai demult, s-a înscris pe platforma da nu l-a sunat nimeni. A așteptat din mai să-l cheme cineva la Cluj. Al doilea domn a fost adus de soție. Ambii în jurul vârstei de 65 de ani. Doamna, șefa prin comportament și atitudine cred ca s-a impus repede.
Sunt convins că domnul a putut alege doar cu ce sa se încalțe ca să vină la vaccinare.

Al treilea domn s-a vaccinat abia azi pentru că a avut un tratament medical care s-a terminat acum.
Și eu curios îl întreb pe ultimul bărbat: Auzi, unchiule, da voi nu aveți femei aici în sat? Ele de ce nu se vaccinează? Omul, nu zice nimic. Am crezut ca nu a auzit întrebarea, și când ma pregătesc sa repet, cu o voce domoală îmi raspune: femeile sâmbăta dimineata fac de mâncare, fac plăcinte. Pff, și eu as vrea niște plăcinte.
Un câine care seamănă mai mult cu o vulpe decât cu un câine doarme sub poarta mare liniștit.

Ridică capu când mai vine câte un om apoi repede se pune la visat, și apoi din senin mai tresare brusc. Cred ca își amintește scene din Reservoir Dogs", a povestit de la Bonțida, Florin Moroșanu, membru al echipei de vaccinare Drive Through Cluj.

Toți cei care au ales să se vaccineze împotriva noului coronavirus, în acest weekend, la Castelul Bánffy din Bonțida, au beneficiat de intrare liberă și  de o vizită ghidată a Castelului. Timp de două zile, la castel au fost administrate, fără programare, vaccinurile anti-COVID de la Pfizer/BioNTech și Johnson&Johnson. 

coral