Caz terifiant petrecut in judetul Iasi. O eleva de 16 ani a fost violata de iubitul ei, pe care il cunoscuse pe Facebook, precum si de amicul acestuia. Ancheta a fost una foarte anevoioasa, deoarece agresorii nu au recunoscut faptele si au spus ca relatiile intime ar fi fost consimtite. La finalul procesului, insa, judecatorii i-au declarat vinovati pe cei doi tineri.

Bogdan Cotovanu si Matei Vatamanu, doi tineri de 23 si 24 de ani, din judetul Iasi, au fost condamnati la 7 ani si 6 luni, respectiv 7 ani de inchisoare cu executare, fiind gasiti vinovati de viol. Cei doi sunt vecini in Dumbravita si prieteni buni. Cotovanu o stia de mai multa vreme pe victima, o adolescenta de 16 ani cu care avea o relatie de prietenie virtuala.

Desi nu se vazusera niciodata, in seara de 26 august 2018 fata a fost abordata de asa-zisul ei iubit virtual, care era insotit de Matei Vatamanu. Cei trei au mers la o casa a unui alt amic de-al celor doi, acolo unde Cotovanu i-a spus ca vrea sa intretina raporturi sexuale cu ea. Fata ar fi refuzat si ar fi fost amenintata de Cotovanu, care i-ar fi spus ca o va lovi.

Abuzul sexual a fost confirmat de legisti si de psihologi

„Intrucat persoana vatamata era virgina si i-a spus inculpatului ca nu vrea sa intretina raporturi sexuale cu acesta, inculpatul Cotovanu Vasile Bogdan a constrans-o moral pe aceasta la intretinerea unui act sexual anal“, au aratat anchetatorii.

Cotovanu a iesit din camera, in locul sau venind Vatamanu, care a intretinut si el un raport sexual anal cu Maria. Pentru ca plangea, Maria ar fi fost dusa acasa de catre cei doi tineri. Ea a mers la Politie si a reclamat violul, abuzul sexual fiind confirmat de legisti, dar si de psihologi.

La randul lor, cei doi tineri au precizat ca actul sexual ar fi fost unul consimtit. Judecatorii au mai decis ca fata sa primeasca de la cei doi daune morale de 40.000 de lei.

coral