Are har si ajuta copiii sarmani. Manastirea pe care o pastoreste se afla in Ucraina, la 7 kilometri de granita cu Romania si la 20 de kilometri de localitatea Cernauti. Prin grija preotului, devenit acum episcop, aici au fost construite case pentru copiii abandonati.

Lacasului ingrijit de parintele Mihail – el insusi un fost copil orfan – i se mai spune si ”manastirea copiilor”, iar povestile acestora sunt emotionante. Parintele a infiat peste 34 de copii, iar toti ceilalti – 400 la numar – se afla sub tutela sa. Mariuca, spre exemplu, s-a nascut fara maini. Este cel mai mic membru al familiei preotului. Mariuca a venit pe lume fara maini, insa bucuria cu care isi priveste tatal ii da putere preotului sa spuna ca Dumnezeu i-a dat o noua sarcina la batranete. “Mi-a umplut sufletul de bucurie. Pruncuta asta mi-a dat o noua viata, la batranete. Doarme cu mine, pe mana mea. Trebuie sa ma simta ca sa doarma bine”, conform stirilekanald.ro.

”Aici este Episcopul Longhin de la Banceni, cu bebelusul infiat, fetita fara manute, pe care a gasit-o abandonata in casa de copii, astfel ca pe ea nimeni nu o vroia. Dragoste adevarata, aceasta este!”, a fost mesajul postat pe pagina de socializare ”Romania e frumoasa”.

“Toti copiii astia sunt ai mei, 34 sunt infiati, poarta numele de Jar, ceilalti sunt sub tutela mea. Nimeni nu poate spune cati copii poate infia un om, nu exista lege pentru asta”, a marturisit parintele intr-un interviu.

”Cuvintele frumoase nu sunt deajuns pentru a caracteriza un inger , care ajuta un ingeras. Dragostea omeneasca este ridicata la superlativul absolut! DOMNUL sa va dea sanatate, parinte!”, ”Sunteti un om cu suflet bun!Dumnezeu sa va dea sanatate!”, ”Frumos gest….mai rar asa oameni. Dumnezeu sa -l binecuvinteze impreuna cu fetita”, ”Tot respectul felicitari Dumnezeu sa fie cu dumneata sa ti dea sanatate sa o cresteti mare”, ”Cred ca fotografia spune mai mult decit o mie de cuvinte. Eu zic doar atit…. Dumnezeu sa va tina sanatos sa puteti avea grija de acest ingeras mic”, ”Doamne da-i sanatate acest ui parinte cu un suflet foarte mare. Doamne ajuta”, au fost cateva dintre comentariile postate de vizitatorii paginii de socializare.

coral