Lumea mondena a Epocii de Aur a fost cel putin la fel de interesanta ca cea de azi. In anii ’80, Ion Dolanescu si Nadia Comaneci au fost protagonistii unei idile ca-n telenovele.

Potrivit martorilor de la acea vreme, Nadia Comaneci a fost una dintre femeile pe care Ion Dolanescu le-a adorat. Cei doi s-au iubit cu foc in anii tineretii si, conform apropiatilor, au fost la un pas de casatorie.

„Zeita de la Montreal” era nelipsita de la petrecerile care se tineau lant in casa lui Ion Dolanescu. De altfel, se spune ca Nadia a fugit peste Ocean din casa regretatului artist.

Se mai spune ca au fost momente cand cei doi voiau sa se rupa de agitatia Capitalei si se ascundeau departe de ochii curiosilor. Astfel, ei mai dadeau cate o fuga la un fin de-al interpretului de muzica populara, care locuieste langa Focsani, cunoscut drept „Finul de la Garoafa”.

Un martor a povestit pentru click.ro „In 1985, am lucrat la hotelul Meridian din Mamaia. Ion Dolanescu era nasul fiului sefului de restaurant de acolo.A stat toata vara in hotel. Iar Nadia a venit si ea si a stat vreo luna. Erau foarte discreti.Toata lumea din hotel spunea ca ea e foarte indragostita de el„.

Pe atunci Nadia avea 25 de ani, iar Ion Dolanescu era un barbat chipes inca din anii de scoala.

Cunoscuta interpreta de muzica populara Ileana Constantinescu a vorbit si ea despre cei doi, conform adevarul.ro:

„Ionas (Ion Dolanescu – n.r.) imi spunea: «Singura femeie cu care m-as insura ar fi Nadia Comaneci». Era o simpatie intre ei, dar nu dragoste declarata, nu stiu daca au mers mai departe. Ea avea alti prieteni, dar el o iubea in secret. S-au intalnit prima data la un restaurant din Capitala, al carui sef era un prieten comun. Mergeau impreuna la mare, la chefuri… Si Nadiei ii placea de Ionas, pentru ca il vizita acasa. Si mama Nadiei se intelegea foarte bine cu Ionas. De la Ionas din casa a plecat Nadia din tara. Un roman care locuia in SUA si pe care il intalnise in turneu a venit in vizita la el. De acolo am plecat Ionas, Nadia, eu si acel roman la una dintre finele lui. Acolo s-a apropiat Nadia de «american». La cateva zile dupa acea vizita, am auzit ca Nadia a plecat din tara. Apoi am fost chemati la militie si eu, si Ionas, sa dam declaratii despre fuga Nadiei din tara, dar noi nu stiam nimic. Atunci, Ionas a pierdut orice legatura cu Nadia si a fost foarte dezamagit„.

coral