Povestea emoționantă a unui tânăr din Oradea a devenit virală în mediul online. Din păcate, România are peste 46.000 de copii abandonați în sistemul de protecție specială. Mulți dintre ei ajung să fie dați afară din plasament și lăsați în voia sorții. Este și destinul crunt al lui Iosif, un tânăr din Oradea, a cărei poveste de viață a devenit virală în mediul online. Ioan Popa Baciu este omul care l-a ajutat pe Iosif, oferindu-i familia pe care nu a avut-o niciodată.

Povestea emoționantă a unui tânăr din Oradea a devenit virală în mediul online. A fost „adoptat” de un bărbat cu  suflet mare

Sunt peste 46.000 de copii abandonați în centrele de plasament și doar aproximativ 3.000 sunt adoptați. Din păcate, majoritatea ating vârsta majoratului și sunt lăsați în voia sorții. Este și cazul lui Iosif, un tânăr din Oradea care a avut parte de momente cumplite. Ioan Popa Baciu, un orădean care studiază Psiholoigia, potrivit informațiilor de pe Facebook,  este salvatorul lui Iosif. Bărbatul a povestit pe rețelele de socializare cum l-a cunoscut pe tânăr, dar și prin câte momente dureroase a trecut de-a lungul anilor.

La vărsta de 18 ani, Iosif a fost dat afară din plasament și a fost nevoit să se descurce singur. Ulterior a primit o slujbă la ferma unui bărbat care i-a promis că îi va oferi toate condițiile. Din nefericire, Iosif a muncit non-stop, fără a fi plătit. Aflat pe stradă, Ioan Popa Baciu circula cu mașina pe E60 când a oprit masina pentru a-l întreba dacă are nevoie de ajutor. Bărbatul a detaliat întregul moment pe pagina personală de Facebook și a povestit cum s-a adaptat Iosif în două săptămâni la noul stil de viață.

„E a doua săptămână de când e Iosif la mine. L-am găsit în drum spre oraș, pe E60, abia ce am ieșit din curte pe aceiași parte cu mine dar pe jos, pășea agale dar apăsat să nu-l doboare curentul camioanelor, avea capul plecat și parul răvășit. Părea istovit de căldură si foame.
Am tras imediat pe dreapta, l-am așteptat să ajungă in dreptul geamului deschis și l am invitat în mașină.

Înainte să pună mâna pe usa m-a avertizat fara sa ma salute măcar, aproape speriat: – Nu am nici un leu ! ????
– Nu-i nimic, hai urca, unde vrei să ajungi? Îl întreb în timp ce îl ajut să-și pună centura pe care bajbaia să o lege.
– Unde vreți să mă duceți, răspunde el, mulțumesc că m-ați luat, am fost angajat văcar la unu dintr-un sat la 30 de km de aici, nu m a plătit deloc in 3 luni de când sunt la el, muncea cu mine pana la 11 noaptea la scos gunoi, carat lemne, mâncare primeam când își aducea aminte de mine, completeaza el, nu am bani sa va dau, repeta rușinat, va supărati ?…-Stai liniștit, nu vreau nici un ban și
il întreb din nou: – Unde ai de gând să mergi acum, ai vrea să te duc într un loc anume, insist eu ?

– Merg în Oradea, nu știu ce o să fac, n-am pe nimeni, sunt din Centrul de plasament dar m-au dat afara acum un an, ei zic ca am 18 ani si trebuia să plec ca nu mai primește bani pt mine, nu am familie, nu am pe nimeni, poate gasesc sa stau undeva….. am vrut altădată să ma duc o noapte sau doua unde am stat la o doamnă dar nu m-a mai primit…..????????????”, scrie antreprenorul pe rețelele de socializare.

 

Iosif  are acum o familie

După ce i-a făcut un rezumat al vieții sale, bărbatul din Oradea a decis să îl ia pe Iosif la el acasă și să facă parte din familia lui. Au trecut două săptămâni de când tânărul a intrat în familia Baciu, iar zâmbetul începe să i se întipărească încet, încet pe chipul obosit. Iosif s-a imprietenit imediat cu copiii antreprenorului, iar acum se bucură de o viață liniștită. Ioan Popa Baciu le recomandă oamenilor care întâlnesc copiii lăsați în voia sorții, să le întindă o mână de ajutor. coral