Isabela Stanescu, o tanara de 18 ani din Piatra Neamt, a facut senzatie la un show de talente, dupa ce a aparut imbracata in haine traditionale tiganesti, dar a cantat opera.

Isabela Stanescu spune ca este mandra de etnia ei si ca niciodata nu se fereste sa spuna ca este tiganca si ca face parte dintr-o familie de caldarari din Piatra Neamt.

Isabela Stanescu a impresionat pe toata lumea cu vocea ei, insa putini stiu ca tanara, eleva de liceu, este olimpica. De altfel, poza ei a aparut pe panourile stradale din Piatra Neamt, ca fiind unul din tinerii cu care localitatea se mandreste.  

Isabela provinde din neamul Stanescu, de tigani caldarari din zona Moldovei. A gasit insa la parintii ei intelegere si acum, Isabela se pregateste de Bacalaureat si vrea sa faca si facultatea.

Isabela este laureata mai multor concursuri de muzica, obtinand printre altele, trofeul la sectiunea de canto clasic al Concursului International de Interpretare Muzicala „Emanuel Elenescu”, premiul I la Olimpiada Nationala de Muzica, premiul I finalist la Concursul National de Canto Clasic „Achim Stoia” si, de asemenea, la Concursul National de Teoria Muzicii “Constantin Constantinescu”. Isabela studiaza canto clasic in cadrul Liceului de Arta Victor Brauner si este bursiera a Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.
Isabela Stanescu si-a cumparat pian din banii castigati la concursuri

Datorita premiului castigat la Olimpiada Nationala de Interpretare Vocala, Isabela a putut sa isi achizitioneze propriul pian.

”In familia mea nu e nimeni muzician. M-am trezit eu sa cant. Am inceput sa cant de pe la 4 ani, iar tata a sesizat talentul meu si m-a inscris la liceul de arta din oras. Parintii mei au crezut ca ma voi duce spre muzica pop, insa drumul meu este canto clasic si asta fac de 12 ani. Ai mei si-ar fi dorit sa cant si altceva, pe placul tiganilor. Eu cant tot ce aud si tot ceea ce imi place”, a povestit Isabela intr-o emisiune dedicata rromilor.

coral