S-au căsătorit acum 63 de ani, și-au petrecut toată viața împreună şi tot împreună au şi murit, în aceeași zi. Olga și Vincenzo Molino, care locuiau într-un apartament din Sesto San Giovanni din Milano, au plecat la ceruri, duminica trecută după-amiază, la o oră distanţă unul de celălalt. Ea avea 83 de ani și el, 82 de ani.

Nu au ieșit, au fost foarte precauți, doar bunicul a mers la cumpărături și la farmacie, însă din păcate s-au îmbolnăvit, a declarat Katia, unul dintre cei șase nepoți, care locuiește în zona Bergamo.

La 26 septembrie, sărbătoriseră 63 de ani de căsătorie și erau nedespărţiţi. Voi păstra mereu amintirea bunicii mele, originară din Puglia, în timp ce pregătea de mână orecchiettele, în timp ce bunicul, care-i stătea alături, o ajuta, a mai spus nepoata.

Olga și Vincenzo au fost spitalizați la San Gerardo din Monza, pe 11 noiembrie, însă se simţeau rău de mai bine de zece zile şi aveau febră foarte mare.

Bunicul a fost cel care a manifestat primele simptome, fiind urmat la scurt timp şi de bunică, povesteşte Katia.

În ciuda temperaturii ridicate, timp de o săptămână nu au primit vizita medicului, care s-a limitat să le prescrie de la distanţă un antibiotic, spunându-le că este gripă când, de fapt, era COVID-19.

În cea de-a 11-a dimineață, nivelul saturației de oxigen din sânge era de 68, la amândoi, așa că unchii mei au sunat la Salvare, care i-a luat şi i-a dus la spital, susţine nepoata.

Nu erau internaţi în acelaşi salon, dar Olga, a cărei stare părea a fi mai puțin gravă, ceruse permisiunea de a ţine în cameră jacheta soțului ei, pentru a-l simţi aproape. Au stat separaţi unul de celălalt doar patru zile, deoarece Olga a murit duminică, la ora 14:00, iar Vincenzo, o oră mai târziu.

coral