Despre Cristian se poate spune că este un copil special, iar acest lucru a fost observat încă de când era la grădiniță. Băiatul are o gândire rapidă, absoarbe informațiile ca un burete,astfel că a reușit să învățe engleza de unul singur, chiar dacă la școală se studiază abia din clasa a IV-a. În plus, soluțiile complexe pe care le găsește problemelor de la matematică o uluiesc pe învățătoarea sa.

Povestea de viață a lui Cristian, un băiat care a învățat singur engleza

Ce se știe mai puțin despre el e faptul că băiatul suferă de o tulburare din spectrul autist, nediagnosticată exact. În plus, provine dintr-o familie modestă, de oameni simpli, fără posibilități materiale.

Cristian este unul dintre cei mai buni elevi din școală, și folosește o platformă specială pentru a învăța cât mai bine, dar și pentru a descoperi lucruri noi.

Atunci când a rămas însărcinată cu cel de-al doilea copil, mamei i s-a recomandat să nu păstreze sarcina, mai ales că diagnosticul de epilepsie stabilit anterior ridica suspiciuni asupra stării de sănătate a fătului și a bunei lui dezvoltări.

Doctorul mi-a spus să fac avort, să-l dau afară că altfel o să iasă bolnav, cu probleme, handicapat. Eu am zis că așa cum o fi, îl cresc, că e al meu, a spus Angelica Bulgărescu, mama băiatului, potrivit gandul.ro.

Însă Cristian a venit pe lume, fiind un copil cu un nivel de inteligență extrem de ridicat, iubitor de natură și liniște, care atunci când se va face mare vrea să devină pescar. Însă băiatul este extrem de tăcut, iar zgomotul excesiv este extrem de deranjant pentru el. Ceea ce este surprinzător la Cristian este modul lui de a gândi, fiind complet diferit față de al celorlalți copii. În clasa a doua a învățat de unul singur engleza, deși aceasta este materie de studiu abia în clasa a IV-a.

Este cel mai bun la matematică. Are rezolvări ale unor probleme la care nici eu nu mă aștept și trebuie să-l întreb de multe ori cum s-a gândit la rezolvarea aceea, care este și corectă. Este foarte rapid în gândire și, deși pare că nu ascultă, el știe tot, răspunde la orice întrebare și de fiecare dată este franc. Răspunsul lui este întotdeauna concis și fără nici o rezervă, a spus învățătoarea sa.

Chiar dacă familia lui Cristian are venituri mai mult decât modeste (370 lei pensia de boală a mamei și 400 lei alocațiile copiilor), educația lui a fost mereu pe primul loc.

Am crescut într-un sat fără lumină, părinții nu au avut posibilitatea să mă dea mai departe la școală pentru că am fost șase frați. Chiar aș fi vrut și eu să termin măcar o profesională. De asta am spus că, așa cum oi putea, cum nu, să-i țin să învețe la școală, să se ducă mai departe. Măcar să aibă și ei o meserie, a spus mama băiatului. coral